Vacatures in het werkveld:

Olie en Gas

Het werkveld ‘olie en gas’ omvat de exploratie, productie en verwerking van olie en gas, evenals de distributie en het transport van deze producten. Het is een uitdagende en belangrijke sector die een belangrijke rol speelt in de energievoorziening van de wereld. De sector is onderhevig aan grote veranderingen en uitdagingen, zoals de energietransitie naar duurzame energiebronnen en de steeds strengere milieu- en veiligheidsregelgeving.
Binnen het werkveld ‘olie en gas’ zijn er verschillende disciplines, zoals geologie, reservoir engineering, boortechniek, productietechniek, logistiek en supply chain management. De professionals in deze sector zijn betrokken bij het ontwerpen en bouwen van de apparatuur en installaties, het uitvoeren van exploratie- en productieactiviteiten, het onderhouden en repareren van apparatuur en installaties, en het beheren van de veiligheid en milieukwesties.
De olie- en gasindustrie is van groot belang voor de economie en werkgelegenheid in veel landen. Het is echter ook een sector die te maken heeft met kritiek en uitdagingen, zoals de impact op het milieu en de klimaatverandering.

keyboard_arrow_up